Fyrtøjet (2013)

Af H. C. Andersen

H. C. Andersens eventyr skal fortælles.

Når vi selv læser dem, er det ofte med en genklang af fars eller mors eller bedstemors stemme i øret. Dette tidlige møde med eventyrets verden, befolket af konger og dronninger, prinsesser og prinser, hekse, blomster der går til bal om natten, tinsoldaten med det ene ben, vilde svaner, sætter uforglemmelige spor.

Og derfor skal eventyr fortælles, - for børn og for voksne, der har bevaret barnets evne til at lytte.


I Denise Bindeballes gemmer var der en samling dukker, der aldrig havde været på scenen. De var født som handskedukker og havde ligget og ventet på at blive opdaget og komme til ære og værdighed. Teatrets fingernemme medlemmer har forvandlet dem til rigtige marionetdukker, så de er klar til at stå til fortællerens disposition.

Runa Lauritzen og Jakob Oschlag har lavet en spændende bearbejdelse, som er så tro over for H.C. Andersen, at det netop er en levende fortæller, som får dukkerne til at spille eventyret på scenen.

Eventyret varer ½ time og spilles på vores Lillescene, som er lige til at stille op i en børnehave eller skole. Så kan 4 – 8 årige børn leve sig ind i eventyret om en rigtig soldat, der fik hjælp af hunde med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn til at få prinsessen og det ganske kongerige!

Instruktion: Jakob Oschlag og Runa Lauritzen